Referat

Referat: Lindome GIF Vit - Dalen/Krokslätts FF Blå

”Hej här kommer segertåget!”

Lindome borta en måndagkväll, ett stekhett derby med andra ord! Med fem raka segrar i ryggen var det ett taggat gäng som rullade söderut på E6:an. Mot serieseger vi skulle gå!

Matchen som sådan var en härlig tillställning. En bra fotbollsmatch mellan två bra lag, där det ena skulle visa sig vara några ganska mycket bättre tillslut. Första 20 minuterna spelar vi riktigt fin fotboll, där ska Lindome vara glada att det inte står både 2- och 3–0 till Dalen. I resten av den första halvleken sjunker tempot, men som tur är lobbar Joel in 1–0 strax innan paus.

I den andra halvleken kommer målen, trots att vårt egna spel inte är lika dominant. Erik klackar till Joel som spelar snett inåt bakåt till Vildin som skjuter in 2–0 från distans. Fotbollsgodis! Strax därefter gör Joel 3–0 och matchen är avgjord. När domaren stoppar pipan i munnen skrivs slutresultatet till 5–0 och vi fortsätter klättra i tabelltoppen! En fantastisk insats från samtliga spelare. Så vinner man ett derby!

- Viktor
Lite i det dolda, åtminstone sett till målprotokollet, gör Viktor en jätteinsats. Som anfallare styr han matchbilden med sitt briljanta pressspel, vinner boll och värderar klokt. En riktig kämparinsats, och som han själv beskrev det i halvtid: ”Jag springer hur mycket som helst men blir ändå inte trött”. Starkt Vigge, bra jobbat!